Oбележено савезништво Србије и Грчке у Првом светском рату

У оквиру манифестације „Дани слободе”, члан Градског већа Владимир Јестратијевић присуствовао је данас у Вeнизелoсовој улици сценском приказу „Одужујемо се савезницима и родољубима – сцена Грчка” у част савезништва Грчке и Србије у Првом светском рату.Догађају код споменика присуствовали су представници Амбасаде Републике Грчке у Београду.Јестратијевић је исказао немерљиву захвалност српског народа за сву помоћ коју је Грчка пружила Србији током балканских и Првог светског рата. 

– Веома смо захвални грчкој држави и народу, а посебно тадашњем председнику Владе Грчке господину Елефтериосу Венизелосу на храбрим и мудрим одлукама које су омогућиле српској држави да сачува своју територију извојевавши победу у Првом светском рату после пробоја Солунског фронта. Посебно је господин Венизелос пружио свесрдну помоћ на прихватању српске војске после повлачења преко Албаније и обезбеђивањем услова за боравак и опоравак српске војске на Крфу, што је створило услове да српска војска после две и по године, заједно са грчком војском и савезницима крене у пробој Солунског фронта и ослободи територију Србије и њену престоницу, Београд. Грађани Београда сачуваће успомену на господина Венизелоса и његов огроман допринос у Великом рату – указао је Јестратијевић. У сценском приказу учествовали су глумци „Дадова”. 


Фото: Предраг Митић

Скорашњи коментари
Latest Events
1 августа, 2020
17 марта, 2021
17 јануара, 2021
Ads
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.