{„main-title“:{„component“:“hc_title“,“id“:“main-title“,“title“:“МЕМОРИЈАЛНИ ДЕФИЛЕ ПОБЕДА СЛОБОДА“,“subtitle“:“20. ОКТОБАР 2019. / 12 часова / Почетак дефилеа: угао Трга Николе Пашића и Теразија (код хотела „Москва“)“,“title_content“:{„component“:“hc_title_image“,“id“:“title-image“,“image“:“https://danislobode.rs/wp-content/uploads/2019/10/Screen-Shot-2019-10-18-at-7.20.55-PM.png|67|468|418″,“full_screen“:false,“full_screen_height“:““,“parallax“:false,“bleed“:““,“ken_burn“:““,“overlay“:““,“breadcrumbs“:false,“white“:true}},“section_5ZtkF“:{„component“:“hc_section“,“id“:“section_5ZtkF“,“section_width“:““,“animation“:““,“animation_time“:““,“timeline_animation“:““,“timeline_delay“:““,“timeline_order“:““,“vertical_row“:““,“box_middle“:““,“css_classes“:““,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“section_content“:[{„component“:“hc_column“,“id“:“column_gPTkn“,“column_width“:“col-md-12″,“animation“:““,“animation_time“:““,“timeline_animation“:““,“timeline_delay“:““,“timeline_order“:““,“css_classes“:“text-center „,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“main_content“:[{„component“:“hc_image“,“id“:“aCOTQ“,“css_classes“:““,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“image“:“https://danislobode.rs/wp-content/uploads/2019/10/Memorijalni-defile.jpg|540|872|442″,“alt“:““,“thumb_size“:“large“},{„component“:“hc_space“,“id“:“NVPFS“,“css_classes“:““,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“size“:““,“height“:““}]},{„component“:“hc_column“,“id“:“column_iQKby“,“column_width“:“col-md-12″,“animation“:““,“animation_time“:““,“timeline_animation“:““,“timeline_delay“:““,“timeline_order“:““,“css_classes“:““,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“main_content“:[{„component“:“hc_wp_editor“,“id“:“gNKnA“,“css_classes“:““,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“editor_content“:“

На почетку дефилеа одржаће се протоколарно обраћање представника Града Београда и Министарства одбране. Потом ће почасни вод питомаца Војне академије Министарства одбране Војске Србије формирати колону. Тридесет питомаца носиће реплике застава бригада које су учествовале у ослобођењу Београда. У дефилеу ће учествовати заставни вод, представници СУБНОР-а, грађанство и представници Града Београда. Представници СУБНОР-а донеће слике својих предака који су учествовали у борбама за ослобођење у Другом светском рату.

У колони ће се после питомаца кретати војни камион са кога ће се пуштати радио-драма Слободни Београд, у трајању од тридесет минута. Радио-драма Слободни Београд настала је по тексту Милована Витезовића у режији Владимира Путника (Радио Београд).

Радио-драма начиниће радио-реконструкцију ослобађања Београда, 20. октобра 1944. године. Уз светске радио-станице Москва и Лондон, јавља се и Радио Београд, са извештајима да су борбе за ослобођење Београда завршене. У драми се користи документарни радио-материјал, а сцене су написане према успоменама партизанске докторке Саше Божовић, партизанке Дане Милошевић (народни херој) и према књигама Разговори Александра Саше Ненадовића са генералом-лајтнантом Кочом Поповићем и Успомене генерала Пеке Дапчевића.

„},{„component“:“hc_subtitle“,“id“:“7p8qW“,“css_classes“:““,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“title“:“ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА:“,“subtitle“:““,“icon“:““,“style“:“base“,“alignment“:“text-left“,“scroll_top“:true},{„component“:“hc_image_box“,“id“:“5ZtkF“,“css_classes“:““,“custom_css_classes“:““,“custom_css_styles“:““,“image“:“https://danislobode.rs/wp-content/uploads/2019/10/DANI-SLOBODE-14-2010-2019-1024×681.jpg|2832|4256|762″,“link_type“:“classic“,“lightbox_animation“:““,“caption“:““,“inner_caption“:false,“new_window“:false,“link“:“https://danislobode.rs/%d0%b4%d0%b5%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b5/“,“link_content“:[],“lightbox_size“:““,“scrollbox“:false,“icon“:““,“style“:““,“icon_position“:““,“image_animation“:““,“icon_animation“:““,“thumb_size“:“large“,“icon_hidden“:true,“img_box_inner_caption“:true,“caption_img_box“:““,“alt“:““}]}],“section_settings“:““},“scripts“:{„lightbox“:“jquery.magnific-popup.min.js“},“css“:{„lightbox“:“scripts/magnific-popup.css“},“css_page“:““,“template_setting“:{„settings“:{„id“:“settings“}},“template_setting_top“:{},“page_setting“:{„settings“:[„lock-mode-off“]},“post_type_setting“:{„settings“:{„image“:““,“excerpt“:““,“extra_1″:““,“extra_2″:““,“icon“:{„icon“:““,“icon_style“:““,“icon_image“:““}}}}

Скорашњи коментари
Latest Events
1 августа, 2020
17 марта, 2021
17 јануара, 2021
Ads
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.